Pienet kiitoksen eleet muistuttavat oman työn arvosta

Yrittäjätaustainen Mika Lindroos toimi Jamarilla aikoinaan sesonkiapuna, mutta ajautui sittemmin firman palkkalistoille täysipäiväisesti. Mikan työhistoria Jamarilla on pitänyt sisällään niin asennus-, myynti- kuin työnjohtotoimiakin, tällä hetkellä hän työskentelee asennuspuolen tehtävissä. Mika kertoo pitävänsä työstään paljon, vaikka asennuspuolen työt ovatkin pitkälti kelien armoilla: ”Mukavaa hommaahan tämä on. Työmailla on reipas meininki, ja työt saa tehdä aika itsenäisesti”.

Mikan mukaan työporukka on viihtyisä, ja työt tehdään huolellisesti pieni pilke silmä kulmassa: ”Työporukan kesken on leppoinen meininki. Jokainen tekee oman osansa suorasukaisesti ja hyvin, ilman ylimääräistä vinoilua”.

Mika kokee tärkeäksi, että johto antaa vastuuta työntekijöilleen. Hän viihtyy Jamarilla, sillä kaikki ei ole valmiiksi käsikirjoitettuna, vaan asennuspuolella pääsee käyttämään omaa luovuuttaan. ”Jamarilla arvostetaan sitä, mitä osaa tehdä ja täällä saa tehdä juuri sillä omalla tavallaan, kunhan tekee hyvän lopputuloksen.”

Mika kertoo työnsä parhaita puolia olevan, kun näkee asiakkaan kiitollisen ilmeen. ”Yksi mieleenpainuvimmista työkeikoista oli, kun teimme liikuntarajoitteiselle pojalle sekä hänen äidilleen terassin. Poika ei ollut aiemmin voinut liikkua ulkona talvisin, ulkoilu kuitenkin mahdollistui uuden terassin myötä. Kun he näkivät terassiratkaisun, ilo, joka heidän kasvoiltaan välittyi näytti kuinka paljon autoimme heitä. Se tuntui ihan älyttömän hyvälle. Viimeistelimme terassia kirpeänä talvipakkasaamuna, kun yhtäkkiä terassin ovi aukesi ja pojan äiti kantoi meille höyryävät lautaselliset riisipuuroa ja luumukeittoa. Kaikki tällaiset pienet kiitoksen eleet auttavat ymmärtämään oman työn arvon.”

Mika Lindroos
tuotanto