”Ykkösprioriteettimme on hyvä mieli”

Jamarin perustajakaksikkoonkin kuuluva Markku Jokitalo toimii tällä hetkellä yrityksen toimitusjohtajana. Hänen tehtäviinsä kuuluu työnjohdon lisäksi myynnin- sekä asennuksen tukeminen ja prosessin kehittäminen. Markku näkee vahvuutenaan oman laajan terassinasennuskokemuksensa: ”Noin nelisensataa terassia on tullut laitettua paikalleen, sitä kautta tiedän suunnilleen mikä toimii ja mikä ei, se helpottaa huomattavasti koko prosessin johtamista ja kehittämistä”.

Markku kertoo työtehtäviensä vaihtelevan päivittäin: ”Välillä olen asennuksen mukana asentamassa ja välillä myyjien mukana käynneillä”. Tärkeimmäksi päivittäiseksi tehtäväkseen hän kokee asiakkaidensa ja työntekijöidensä pitämisen tyytyväisinä. ”Uskon, että kaikki hyvä tekeminen kumpuaa hyvän mielen kautta. Siksi meidän ykkösprioriteettimme onkin hyvä mieli. Haluamme pitää työympäristömme niin avoimena, että jokainen voi jakaa huoletta hyvät ja huonot asiat, ja niistä voidaan keskustella yhdessä.”

Yhdeksi Jamarin parhaista puolista Markku kokee heidän tarjoamansa tuotteen. ”Tässä työssä pääsee toteuttamaan niin omaa luovaa puoltaan kuin asiakkaidemme unelmia. Kenenkään ei ole pakko ostaa tuotettamme, se halutaan ostaa. Meidän tehtävämme on toteuttaa asiakkaidemme unelmia eikä sitä tehdä suu mutrussa, siksi meidän on tärkeää säilyttää hyvä mieli tekemisessämme.”

Voimavarana tekemisen taustalla on Markun mukaan hyvä työporukka. ”On mukava tehdä, kun on mukavia ihmisiä ympärillä”, hän tiivistää. ”Kaikki työntekijämme ovat todella hienoja ihmisiä. Nautin työstäni suunnattomasti, kun pääsen työskentelemään heidän kanssaan. Viimeisten kuukausien aikana palaset ovat loksahtaneet yrityksessämme paikalleen, ja jokainen on löytänyt oman paikkansa.”

Markulle on jäänyt mieleen monta mahtavaa työmuistoa aina työporukan yhteisistä retkistä asiakkaan kanssa ideoimiseen ja ratkaisun löytämiseen. ”Ylivoimaisesti parasta työssäni on vaihtelevuus. Kun jokainen päivä on uusi seikkailu, herään jokaiseen aamuun energisenä ja valmiina ratkomaan päivän mukanaan tuomat haasteet.”

Markku Jokitalo
toimitusjohtaja